Scheiden

Kantoor binnen 2.jpg

Hebben jullie besloten om definitief uit elkaar te gaan?

Als mediator begeleid ik jullie graag om samen tot goede afspraken te komen om apart van elkaar een mooie toekomst tegemoet te gaan.

Scheiden gaat vaak gepaard met veel en soms heftige emoties. Daarnaast komen er allemaal praktische zaken op jullie af waar je misschien nog niet eens bij stil hebt gestaan. Het is dan fijn dat je kunt vertrouwen op een professional die dit proces begeleid.

Als mediator begeleid ik het hele scheidingstraject stap voor stap, waarbij ik jullie informeer over de mogelijke opties en gevolgen daarvan. Ik help jullie om samen tot oplossingen te komen waar jullie beiden achter staan, zodat papa, mama èn de kinderen de meeste kansen krijgen op een goede nieuwe start! 

Gezien steeds meer mensen moeite krijgen alle touwtjes aan elkaar te knopen, verzorg ik uitsluitend scheidingstrajecten op een zogenaamde 'toevoegingsbasis' (door de overheid gesubsidieerde rechtsbijstand).

"Iedereen heeft recht op goede begeleiding tijdens een ingrijpende levensfase als een scheiding"

  • Hebben jullie samen een huurwoning?

  • Was het jaarinkomen lager dan € 41.600,- per persoon in 2021?

  • Hebben jullie daarnaast niet toevallig meer dan € 100 k op de bank staan?

 

Omdat ik volledig gecertificeerd MfN-Registermediator ben en ingeschreven sta bij de Raad voor Rechtsbijstand begeleid ik door de overheid gesubsidieerde mediationtrajecten.

U betaald dan uitsluitend een kleine eigen bijdrage voor de mediation.

Hebben jullie een koopwoning of veel vermogen? Dan verwijs ik jullie graag door naar een collega mediator die zich hierin gespecialiseerd heeft.

014_HON7941_FB_edited.jpg

Theo Smeets

“Vanaf het eerste gesprek bij ons thuis, volledig vertrouwen gehad in de mediator, ze gaf ons duidelijk uitleg hoever wij in het proces stonden en naar de toekomst toe. Tijdens de gesprekken informeerde ze ons duidelijk en eerlijk, maar hield ook ons welbevinden in de gaten. Het was fijn om haar naast ons te hebben in deze moeilijke fase van ons leven"

Johan Gijsbers

"Hele fijne en warme gesprekspartner met een enorme bult ervaring. Doorzag ons beiden en onze dynamiek. Heel goed. Ze heeft haar hart op de juiste plaats"

Jan Willem

“Sofie heeft een goed inlevingsvermogen en voelt goed aan op welke onderwerpen de nadruk moet komen te liggen. Neemt de tijd voor onderwerpen die gevoelig liggen en maakt vaart waar dat wel kan. We hebben een efficiënt proces doorlopen”